LICEUL DE ARTA „VICTOR BRAUNER” PIATRA NEAMT

FACE ÎNSCRIERI ÎN CLASA I  an şcolar 2008 – 2009 şi organizează

ore gratuite  pentru iniţierea muzicală a preşcolarilor înscrişi,

în fiecare miercuri între orele 16.30 – 17.30, la Corp „A”

Relaţii suplimentare la secretariatul liceuluisau la telefoanele:

213.062 , 237.337, 215.410.

 

O şansă pentru copiii dumneavoastră

CLASA a V-ala instrumentele:

 §                 Flaut-Oboi-clarinet-fagot-trompetă-corn

          trombon- percuţiE-violă-violoncel-contrabas

§                 chitară clasică-naI-ţambal

 Relaţii suplimentare la secretariatul liceului sau

  la telefoanele: 213.062 - 237.337 - 215.410 

  Se fac înscrieri  şi în clasele VI-VIII

http://www2.jimdo.com/index.php?page=15031403


     Vineri 16 noiembrie 2007 la ora 18.00, in sala Central Club, va avea loc BALUL BOBOCILOR din Liceul de Arta Victor Brauner.9 octombrie 2007

9 Octombrie

Ziua Naţională de Comemorare a Holocaustului

 

Astazi, 9 octombrie 2007, la ora 14.00, in Sala Studio a Liceului de Arta Victor Brauner vor avea loc manifestari ce vor marca Ziua Holocaust-ului.

 

Concertul vocal-instrumental cu tema Sa ne amintim Holocaust-ul.

 

Expozitia cu lucrari realizate de elevii scolii pe tema Holocaust-ului. 

  Ziua Naţională de Comemorare a Holocaustului (Themesko Dives vash o Poraimosko Astaripen pe Godyate în romani) este un eveniment naţional ţinut pe 9 octombrie în România, dedicat la comemorarea victimelor Holocaustului şi, în special, la rolul României în acest episod al istoriei.

În această zi, diverse ceremonii au loc în toată ţara, pentru a comemora evreii şi romii care au murit în Holocaust.

 Prima Zi Naţională de Comemora a Holocaustului a fost ţinută în 2004.

[detalii]


7 iunie 2007

Expozitie de fotografie la Piatra Neamt   2007-06-05

Joi, 7 iunie 2007, ora 17, în cladirea mare a BCR-ului din Piatra Neamt are loc vernisajul unei expozitiii de fotografie in care expun mai multi elevi din Colegiul National "Petru Rares”, Liceul de arta "Victor Brauner”, Colegiul National "Calistrat Hogas” si absolventi ai acestor licee, acum studenti la Universitatea Media.

[detalii]

efoto.ro - EFoto

Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten prin email

25 mai 2007

Liceul de Arta da startul învatamîntului modern românesc

• ieri a fost marcat finalul unui proiect international derulat în 6 tari europene, în care institutia de învatamînt vocational pietreana a fost unicul reprezentant al României

Liceul de Arta „Victor Brauner“ din Piatra Neamt a marcat, ieri, încheierea unui program international, unic la nivel national, în care a jucat rol de partener, alaturi de unitati de învatamînt din alte 5 tari - Italia, Portugalia, Polonia, Turcia si Slovacia.
Startul proiectului în România, mai precis la unitatea de învatamînt pietreana, s-a dat în anul 2005. Purtînd denumirea „Construirea Competentelor Comune în Europa“, a avut ca grup tinta 700 de elevi si 50 de cadre didactice din cele 6 tari, iar tema aleasa a fost perioada Renasterii, care a fost abordata din toate unghiurile, inclusiv sub aspect artistic. Coordonator al proiectului - care a fost finantat, cu 3.000 de euro pe an, de Agentia Nationala „Socrates“ - a fost profesorul italian Dominique Bertrand, care a lucrat în parteneriat cu prof. Luminita Moscalu, directorul adjunct al Liceului de Arta „Victor Brauner“, si prof. Carmen Corlateanu.

[detalii]

27 aprilie 2007

 

Premianti ai Liceului de Artă la Olimpiada Natională

Elevii de la Liceul de Artă „Victor Brauner“ din Piatra Neamt, participanti la Olimpiadele Nationale de Muzică si Arte Vizuale desfăsurate la Bucuresti (clasele III-VIII) si Cluj (clasele IX-XII), la mijlocul lunii aprilie, s-au întors acasă cu rezultate frumoase.
Dacă la Olimpiada de la Bucuresti, la interpretare muzicală instrumentală, Gologan Andrei din clasa a VII-a (îndrumător prof. Cristina Popa) a primit o mentiune la specialitatea pian, fiind si singurul participant din urbea de sub Pietricica, de la Cluj, liceul pietrean se bucură de o listă mai lungă de premianti.
Astfel, Stroici Sara, clasa a IX-a (prof. Maricica Gheorghies), a obtinut premiul II la vioară, iar elevii Petrică Daniel Ciobanu, clasa a IX-a (prof. Mihaela Spiridon), la pian si Codruta Avăcăritei, clasa a XII-a (prof. Mihaela Chelaru) la canto popular au primit premiul III, urmati de o mentiune a elevei Clara Topliceanu, din clasa a XI-a (prof. Elena Botez).
La Arte Vizuale, elevul Emilian Popa din clasa a XI-a ( prof. Aida Ghorghiscan) a fost răsplătit cu un premiu special, la specialitatea „Icoana din sufletul copilului“ iar două eleve ale profesorului Stefan Potop, Ana-Maria Tolomei, clasa a XI-a, si Maria Diaconu, clasa a XII-a, au primit mentiuni la specialitatea Pictură Monumentală, respectiv Istoria Artei. „A fost o olimpiadă cu o confruntare puternică, între elevi foarte buni, greu de departajat, creînd probleme serioase juriului pentru evaluarea corectă a fiecărui concurent. La Cluj, unde am fost si însotitorul grupului, am făcut parte din comisia natională, la sectiunea instrumente de suflat - lemne si cunosc dificultătile juriului în a departaja talentele între ele. Din aceste considerente, sînt multumit de participantii Liceului de Artă pietrean, pentru palmaresul obtinut si tin să-i felicit si pe elevi si pe profesorii lor“, a declarat profesorul Mihăită Albu, director al Liceului de Artă „Victor Brauner“ din Piatra Neamt.

3 aprilie 2007

 

Liceul „Victor Brauner“, prezentă notabilă la Festivalul Cărtii si Lecturii din Franta

• Mara Ploscaru, elevă în clasa a XII-a A, coordonată de profesorii Adrian Găină si Carmen Corlăteanu, a obtinut premiul I cu un film care a fost titrat în franceză si engleză

Ca rod al implicării, din anul 2006, în Reteaua Comenius 3 EWHUM, dedicată umanismului european si realizată de Liceul Cagnazzi din Italia, Liceul de Artă „Victor Brauner“ din Piatra Neamt a participat, recent, la Festivalul Cărtii si al Lecturii pentru tineri, organizat în localitatea La Rochelle din Franta, cu sprijinul Liceului Dautet, care a fost gazda activitătilor si atelierelor organizate pentru elevi si profesori. Manifestările - un colocviu, întîlniri cu scriitori si actori, ca si evenimente culturale precum lecturi de scenarii, proiectii, expozitii si scurt metraje s-au desfăsurat la Liceul Dautet, Theatre de la Coursive si la Mediateca din orasul La Rochelle.

[detalii]