In cadrul celor cinci ateliere, putem vorbi de o activitate complexa, ce are ca fundament si principiu, continuarea procesului de invatare si cunoastere a universului infinit a ceea ce numim DESENUL, studiul semnului plastic, identitatea si semnificatia semnului plastic, forta de a comunica prin semne asezate pe o suprafata de hartie. Studiul limbajului plastic, de la alb-negru pana la cele mai complexe raporturi cromatice, se realizeaza prin abordarea tuturor tehnicilor de lucru ce tin de un anumit suport si anume hartia, de la creion, conte, carbune, grafit, pastel, pana la materii solubile in apa:  tempera, tusuri, baituri, acrilice, e.t.c. studii si compozitii specifice vor fi abordate cat mai divers, astfel incat elevul sa capete o cat mai mare usurinta de exprimare si comunicare. Instrumentele de lucru sunt si ele de asemenea cat mai diverse, cum ar fi : creionul negru sau color, penita, batul sau pensula, aerograful, instrumente ce pot fi mai mult sau mai putin conventionale.

Sculptura statuara este una din formele esentiale de exprimare ale artelor plastice.
Programa acestui atelier preia notiunile de baza elementare predate in orele de modelaj si le dezvolta, pentru ca elevul sa realizeze fenomenul de concept al volumetriei. Realizarea sculpturii in concordanta cu ritmurile arhitecturale ansamblurilor interioare sau exterioare (dominanta conceptuala corelativa) prezinta un mare interes socio-cultural actual.
In paralel exista dominanta conceptuala autonoma care dezvolta o sculptura cu valente compozitionale independente de arhitectura, cu profunde implicatii umane ce caracterizeaza epoca moderna.
Prin studiul aprofundat al tehnicilor modelajului, cioplitul in lemn sau piatra, al tehnicilor turnarii si finisarii, elevul realizeaza cum imaterialul poate fi materializat prin metode si mijloace plastice.
In clasa a XII-a (ultimul an de studiu) elevul efectueaza o lucrare in material definitiv (lemn sau piatra, pe care o sustine cu schite premergatoare, documentare.

 

Galeria foto...

                 s212.photobucket.com - Statuara

 

 

 


Atelierul Pictura de Sevalet vine sa completeze cunostintele dobandite de elevi in orele de studiu la disciplinele fundamentale, orientandu-i intr-o directie superioara: relationarea elementelor de limbaj plastic in cadrul compozitiei, precum si intentia de stabilire a comunicarii dintre lucrarea de arta si privitor, prin punerea in valoare a incarcaturii psihice, intelectual-emotionale a fiecarui elev in parte.

La aceasta disciplina concureaza in egala masura toate cele trei principii: forma - valoare - culoare care, insusite si dezvoltate, sensibil articulate, descoperite in universul intim al elevului, duc la dezideratul ce defineste opera de arta.
Astfel, dupa exercitii de stapanire a principiilor armoniilor si expresiilor coloristice, se poate face pasul catre conceperea compozitiei potrivit unei anume intentionalitati.
Activitatea de atelier este corelata cu studiul la disciplinele fundamentale (studiul desenului - studiul culorilor), astfel folosindu-se materiale (schite, crochiuri, etc.) in lucrari ample de atelier ce se vor realiza ca teme specifice.
Elevii sunt atrasi in activitati destinate sa le mareasca interesul participativ - cercuri de arta, expozitii in scoala si in afara scolii, olimpiada liceelor de arta cu fazele pe scoala, oras, la nivel national si international.

Arta monumentala

Arta decorativa - tapiserie

Imprimerie - design vestimentar

Puteti viziona aspecte din cadrul atelierelor de

Arte plastice la adresa...